THORA

Mitt namn är Thora L Norgård och jag driver sedan mars 2015 THORAS TÅRTOR AB. Under våren 2014 bestämde jag mig för att ta tjänstledigt från min tjänst som teaterproducent för att under kommande höst utbilda mig till tårtdesigner i New York.

Matlagning har alltid varit centralt i mitt liv. Jag har alltid lekt med ovanliga smakkombinationer och aldrig varit rädd för att testa mig fram. Ända sedan jag var liten har jag målat och tecknat mycket och jag har också, genom mitt intresse för inredning, byggt och snickrat möbler. Märkligt nog förenas mina intressen för smaker och matlagning, design och konstruktion, i just tårtor.

Jag har examen som tårtdesigner från The International Culinary Center i New York. I januari 2015 avslutade jag deras program Cake Techniques and Design, en utbildning skräddarsydd enbart för att utbilda tårtdesigners. Under utbildningen, som anses vara en av världens främsta, hade jag Chef Ron Ben-Israel som instruktör i hur man designar och tillverkar sockerblommor. Min examenstårta, som bedömdes av en utomstående jury bestående av några av New Yorks främsta tårtdesigners, fick 97,5 poäng av 100. Jag tilldelades Distinction Diploma och inkluderades i skolans Dean´s List, ett diplom som tilldelas de elever som har över 90% på alla skriftliga och praktiska prov. Jag fick även Attendance Award, ett diplom som tilldelas de studenter som har haft full närvaro under hela utbildningen.

I mars 2016 öppnade jag min butik och tårtstudio Thoras Tårtor på Renstiernas gata 21 i Stockholm. Jag har alltid älskat miniatyrsaker så i butiken bestämde jag mig för att satsa på ett ”litet” koncept genom att sälja tårtor för 1, 2 och 4 personer. Det gick också att köpa mina ”minisar” – en tre tuggor stor (liten) minitårta.

Sedan december 2017 är jag bosatt i Simrishamn, i hjärtat av Österlen. Här kommer jag att bygga upp min verksamhet under hösten 2018 och fortsättningsvis framförallt designa bröllopstårtor.

Att designa tårtor är min stora passion. Som tårtdesigner får jag dessutom möjlighet att möta olika människor och det är i dessa möten jag som yrkesmänniska inspireras och utvecklas.

Thora